Skip Navigation Links
FORSIDE
OM VIRKSOMHEDEN
REFERENCER
KONTAKT
 

Den britiske teleregulator, Ofcom, baner vejen for mere konkurrence og mindre regulering på teleområdet.

 

EU-Kommissionen har for nylig meddelt den britiske teleregulator (Ofcom), at Ofcoms ønske om at tilbagerulle telereguleringen i geografiske områder i UK, hvor konkurrencen om udbud af adgang til bredbånd er effektiv og regulering er unødvendig, er i fuld overensstemmelse med de fælleseuropæiske teleregler.

 

Ofcom foretog i 2007 en markedsanalyse. Den viste, at udbudet af bredbåndsadgang var konkurrencepræget i store dele af landet, og at regulering derfor ikke længere var nødvendig. Ifølge analysen er konkurrencen effektiv i områder, hvor der er mindst 4 konkurrerende udbydere af adgang til bredbånd.

 

Ofcom ventes herefter i løbet af foråret at afregulere i områder med ca. 65 % af landets ejendomme.

 

Afreguleringen sker i læ af de bindende tilsagn om god konkurrenceadfærd, som British Telecom tidligere har afgivet, og som fortsat være gældende i de ikke afregulerede geografiske områder. Desuden har British Telecom i forbindelse med høringen af markedsanalysen i 2007 frivilligt givet tilsagn om prisnedsættelser, ikke-diskrimination og forsyningspligt. På den baggrund forudses det, at afreguleringen udelukkende vil komme konkurrencen og forbrugerne til gode. Desuden ventes der indført en markedstilpasningsperiode på 1 år.

 

Flere lande overvejer, at følge det britiske eksempel. Og alt taler for, at de mange tilbud om bredbåndsadgang i mange egne af Danmark (fx ADSL, Kabel-tv, fibernet og trådløse net) også muliggør mere konkurrence og mindre regulering i store dele af Danmark.

 

Læs mere på www.ofcom.org.uk

 
Konkurrenceraadgivning.dk v. Niels Rytter - Tlf.: (+45) 22 19 86 53